SAYONARA

SAYONARA
We can't stand to live if we didn't have support to go through. Friends are always in MY HEART:)

Friday, March 18, 2011

''Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?''


ni cantik ke?


hahaha ! terima kasih kepada segmen TANYA FAHMI kerana memberi soalan/ pandangan from me. Ketandusan isi dan idea membuatkan kurangnya aku updates blog2 baru tetapi dgn segmen ini aku akan lakukan terbaik !!!.hahaha , without waste time , mari kita lihat diantara soalan2 yg diberikan dan jawapan from me.




cantik rupa dan akhlak is a PERFECT GIRL :D


1) Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?

for me lah , kecantikan itu secara zahirnya melalui paras rupa , tubuh badan dan sebagainya. Akan tetapi , ia tidak cukup sahaja dgn kecantikan zahir bahkan lagi penting kecantikan batin. Sebagai contoh , seorang wanita yg cantik sbgai contoh taylor Swift , Selena Gomez ke , rupa mereka memang org kata MASYAALLAH. Tapi , kalau akhlak buruk , sape pandang??? binatang bolehla. Sebab itu dalam Islam , lebih memintingkan kecantikan batin daripada zahir kerana ia lebih menjamin kebahagiaan dunia dan akhirat. Islam x kata kecantikan zahir x penting !!!! tetapi mengUTAMAkan batin :). That's my opinion XD.


sape x tertarik dgn artis ini????

2) Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?

YEP. sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt PENTING !! kerana ia byk faedahnya kebaikan mahupun keburukan. kita ambil yg baik jela , bak pepatah melayu 'buang yg keruh , ambil yg jernih'. Pentingnya cantik itu kerana ia boleh 'MENARIK ORANG' dl dakwah. Dgn kecantikan yg kita ada , kita bleh mengajak org kepada kebaikan mahupun jantina sama ataupun berbeza , kerana kecantikan itu satu 'ADVANTAGE' dalam BERDAKWAH .


jangan perasan boleh x??


3)Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik?

'hahahahahaha !! x ya perasan la wei ! tua nanti kerepot gak , skrg je muka cam BRUNO MARZ/DEMI LOVATO tapi nanti muka cam MJ la !' itu mungkin aku akn lontarkan kalau sesiapa ckp begitu. Sudah2 latu nak perasan , kalau cantik perangai x kan buat camni punyalah :P. hahaha , lebih baiklah perangai akhlaknya kerana ia menjamin kemachoan/kecantikan wajah kita kat syurga nanti . :) , NOBODY PERFECT.


Don't try this at life.

4)Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama.

ermmm.. jangan ambil susuk tau ! SYIRIK , dosa BESAR. hmmmm.. rasa2 nya , ambillah pemakanan yg ideal dari segi JASMANI mahupun ROHANI . Dua2 ok , sumpah terbaik !!! :P.



Tambahan dari aku , kecantikan itu anugerah dari ALLAH , tapi gunalah sebaik-baiknya kerana satu hari nanti nikmat itu akan ditarik. Secantik-cantik wanita ialah wanita yg SOLEHAH:). Terima kasih FAHMI kerana membuat segmen ini sekaligus memberi peluang utk aku memberi cadangan . hahaha. Ambillah sebaik-baiknya . Taks terakhir yg disuruh ialah tag org yg 'cantik' , tetapi aku x buat kerana ada dua sebab :
  1. x tahu nak tag sape
  2. tag pon x reti

Bukan Semua Kecantikan Subjektif
video

hmmm.. ambillah pengajaran sebaik-baiknya video di atas ni. Mungkin ia ada kena mengena dgn tajuk kita harini. That's all from me. Klau ade salah silap harap boleh ditegur . Moga berjumpa lagi :)

No comments:

Post a Comment